Kepa talks: Ilmasto muuttaa kaiken - mitä tekee Suomi?, Kuvaaja: Saara Kivimäki
Kuva: Saara Kivimäki

Ohjelmayhteistyö

Järjestöt ja muut organisaatiot voivat osallistua festivaaliohjelman toteuttamiseen tuomalla festivaalille kansainvälisiä puhujia, järjestämällä ajankohtaisia globaalikeskusteluja tai tuottamalla näytteilyitä, konsertteja tai lastenohjelmaa.

Kevään 2019 osalta ohjelmaehdotuksia en enää valitettavasti oteta vastaan.

Haluatko tuottaa tai ehdottaa ohjelmaa festivaalille?

Maailma kylässä -festivaali järjestetään seuraavan kerran 25.–26.5.2019 Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla Helsingissä. Pääteemana vuoden 2019 festivaalilla on ilmastonmuutos. Lisäksi juhlitaan 20. tapahtumavuotta.

Festivaalille voi ehdottaa erilaista kulttuuri- ja asiaohjelmaa, joista tehdään valinnat lopulliseen ohjelmaan. Valinnoissa painotetaan festivaalin vuosittain vaihtuvia teemoja ja ohjelman ajankohtaisuutta.

Asiaohjelmayhteistyö

Asiaohjelmayhteistyöstä kiinnostuneet tahot voivat tuottaa festivaalille keskusteluja ja siten nostaa teemojaan ja sisältöjään laajemman yleisön tietoisuuteen.

Asiaohjelmatuottaja vastaa ohjelmanumeronsa sisällöstä ja osallistujista, ohjelman juoksutuksesta ja mahdollisesta tulkkauksesta. Ohjelmatuottaja vastaa yleensä myös esiintyjien kuluista, kuten matkoista, majoituksesta ja palkkioista.

Festivaali voi osallistua kuitenkin muutaman kansainvälisen puhujan majoitus- ja matkakuluihin. 

Festivaali tarjoaa asiaohjelmatuottajalle esitystekniikan ja -puitteet, koostaa ohjelmanumeron viestintämateriaalit sekä tiedottaa ja markkinoi ohjelmanumeroa monissa eri kanavissa. Lisäksi festivaali tarjoaa puhujille lämpimän aterian esiintymispäivänä. Ohjelmanumeron tuottaja saa myös näkyvyyden ohjelmanumeron viestinnän yhteydessä.

Asiaohjelmaa vuoden 2019 festivaalille voi ehdottaa asiaohjelmalomakkeella viimeistään 14.1.2019 mennessä. Valinnat asiaohjelmanumeroista tehdään helmikuun puoleen väliin mennessä.

Elokuvat ja dokumentit

Festivaaliviikonlopun aikana näytetään yhteiskunnallisia elokuvia ja dokumentteja. Näytöksiin yhdistetään aiheeseen liittyviä keskusteluja ja haastatteluja. Elokuvaohjelmaa kootaan yhdessä muun muassa  elokuvafestivaalien kanssa.

Elokuvia ja dokumentteja vuoden 2019 festivaalille voi ehdottaa kulttuuriohjelmalomakkeella viimeistään 14.1.2019 mennessä. Valinnat tehdään helmikuun puoleen väliin mennessä.

Kulttuuriohjelmayhteistyö

Kulttuuriohjelmatuottajat voivat tuoda festivaalille esimerkiksi musiikkiohjelmaa, lastenohjelmaa, työpajoja tai näyttelyitä.

Kulttuuriohjelmatuottajan tulee olla mukana artistin kanssa käytävissä neuvotteluissa tai avata neuvottelut artistin ja festivaalin kanssa. Tuottaja vastaa ensisijaisesti ohjelmanumeron aiheuttamista kuluista, kuten artistin matkoista, majoituksesta ja palkkioista, mutta tietyissä tapauksissa myös festivaali voi osallistua ohjelmanumeron kustannuksiin.

Kulttuuriohjelmatuottajan käytettävissä ovat festivaalin laaja-alaiset viestintäkanavat, joissa tuodaan esille ohjelmatarjontaa sekä ohjelmaa tuottavia tahoja.

Konsertteja vuoden 2019 festivaalille voi ehdottaa kulttuuriohjelmalomakkeella viimeistään 30.11.2018 mennessä. Muuta kulttuuriohjelmaa voi ehdottaa 14.1.2019 saakka samalla lomakkeella. Valinnat tehdään helmikuun puoleen väliin mennessä.

Pääyhteistyökumppanit 2019