Festaritunnelmaa
Andrea Balogh

Info

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 20. kerran 25.–26.5.2019. Juhlavuoden teemana on ilmastonmuutos.

  • Katso täältä festivaalin ohjelma-aikataulu (pdf) ja aluekartta (pdf, julkaistaan 2.5.). 
  • Lue lisää monipuolisesta ohjelmatarjonnasta festivaalilehdestä (8,6 mb, pdf). Julkaistaan 2.5.

Maailma kylässä -festivaalia vietetään Helsingin keskustassa vuosittain toukokuun lopussa. Fingo ry:n tuottama ilmaistapahtuma tarjoaa tekemistä ja koettavaa kaikenikäisille.

Ohjelma julkaistaan keväällä 2019. Viikonlopun aikana Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla nautitaan kymmenistä konserteista, kirjallisuudesta, näyttelyistä, dokumenteista, hyvästä ruoasta ja ajankohtaisista keskusteluista. Mukana tapahtumassa tulee olemaan yli 400 erilaista näytteilleasettajaa sekä ruokamyyjää.

Lue lisää festarin historiasta sivuillamme. Voit myös selvittää missä piilee helsinkiläisten festivaalien suosion salaisuus tutustumalla festivaalitutkimukseen Helsingin juhlaviikkojen nettisivuilla.

Festivaali järjestetään Helsingin keskustassa Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Elokuvanäytöksiä ja keskusteluja järjestetään myös tapahtuma-alueen läheisyydessä muissa tiloissa.

Kätevimmin festivaalille pääset julkisilla kulkuneuvoilla. Alueen läheisyyteen on hyvät juna-, raitiovaunu-, bussi- ja metroyhteydet. Tarkemmat tiedot löydät HSL:n reittioppaasta. Festivaalille ei kannata tulla omalla autolla, sillä alueella on hyvin vähän parkkipaikkoja.

Kurkkaa festivaalialueen karttaan täältä.

Festivaalin järjestää Fingo ry, joka on 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Fingon toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyömäärärahoista.

Festivaali on oiva tilaisuus tutustua Fingoon ja sen jäsenjärjestöihin. Sadat kansalaisjärjestöt sekä joukko oppilaitoksia, museoita, viranomaisia ja yrityksiä esittäytyy tapahtumassa.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään vuosittain toukokuun lopulla. Vuoden 2019 festivaali on 25.–26.5.

Ei. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta festivaalin jatkoklubeilla kerätään pieni pääsymaksu.

Ei. Festivaalin päiväohjelma on ikärajaton ja avoin kaikille.

Festivaalialueella sijaitsevan anniskelualueen ja festivaaliklubien ikäraja on 18 vuotta.

Festivaalille voi osallistua näytteilleasettajana tai ohjelmatuottajana, mutta imoittautuminen vuoden 2019 festivaalille on jo päättynyt. Haemme myös laajaa joukkoa vapaaehtoisia avuksi toteuttamaan festivaalia, ilmoittautuminen näihin tehtäviin aukeaa 1.3.

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tiedon festivaalin tuoreimmista kuulumisista. Tiedotamme uutiskirjeellä esimerkiksi ohjelmasta, näytteilleasettajaksi ilmoittautumisesta, ohjelmatuotannon ja vapaaehtoishaun aikatauluista.

Ei valitettavasti ole.

Festivaalin Tenava-Timbuktu-lastenalueen vieressä on ilmainen lastenvaunuparkki, jonne vaunut voi jättää omalla vastuulla. Vaunuparkissa ei ole vartiointia.

Löytötavarapiste sijaitsee Kaisaniemen puiston infopisteellä suihkulähteen kulmalla, Tenava-Timbuktua vastapäätä. Noutamattomat tavarat toimitetaan tapahtuman jälkeen Suomen Löytötavarapalveluun.

Kyllä. Se sijaitsee Tenava-Timbuktun lastenalueella Kaisaniemen puistossa.

Festivaalialueella pääsee kaikkialle esteettömästi, ja Savanni-lavan keikkoja voi seurata pyörätuolikorokkeelta. Taiga-lavalla on käytössä induktiosilmukka.

Kyllä. Festivaalin ympäristötyöstä ja hiilijalanjäljestä voit lukea ympäristö ja vastuullisuus -sivulta. Samalla sivulla on myös ekovinkkejä festarikävijöille.

Kyllä. Tekemistä ja koettavaa löytyy ympäri Kaisaniemen puistoa ja Rautatientoria. Ohjelmaa järjestetään muun muassa lastenalue Tenava-Timbuktussa, Katutaidepisteellä ja teemakylissä.

Pääyhteistyökumppanit 2019